Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2016 11:08 - къде е Баба Коледа ....
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 3112 Коментари: 9 Гласове:
7

Последна промяна: 14.12.2016 18:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
            image


Is your Esoterica up to date?  
  Този път ще започна без увод. Чувствам се афектиран от невежеството, което блика покрай мен, идващо от не кое да е, а от самата езотерика, и защо така? Много просто – цялата тая глупост, която се нарича „езотерика“ е остаряла като информация. Това води до статичност, а както знаем реалността около нас е доста динамична като проявление. С времето забелязах, че всичко, което ми се казва е една и съща глупост, облечена с различни дрешки и различен грим. Това трябва да престане! Повтарям: Този глупав циклаж трябва да престане СЕГА! Трябва да започнете да мислите в/с нови концепти, по възможност написани от вашия АЗ, т.е. Вие (стига с тоя Висш Аз, оставете го да си върши работата, защото за разлика от вас, той прекрасно знае как се държи джойстика!). Висшия Аз това, Висшия Аз онова – а ся дай 1000 лева.... и за това ще говорим, но няма да мине без хейт... хейта ще се сипе на парцали, защото само той отваря очите за новите неща, факт!  

Знаем, че религията не струва. Tова е една уникално глупава измама, в която за съжаление вярват милиарди, това е филтър 1, масивен егрегор, за който няма да говоря, защото ме боли кура за него. Филтър 1 е подходящ за всички, който не знаят, че имат Аз. Не е тайна, че религията е краднала различни езотерични елементи за да може някак си да валидира своят монолит пред малко по-умните, т.е. „моли се на оня дето духа и ще ти даде това, което искаш“, „хвърли стотинка в реката и ще спечелиш oт хипер-лото-мега-шанс“, „постни тая снимка на стенатата си и ще те сполети богатство“ (последното е fb идиотизъм, но е база от същия принцип), абе ей мишки долни само за пари ламтите и дори и не знаете как да го направите като хората. Кои са пък тия хора? Питали ли сте се някога? Кои са шибаната малка групичка хора, които знаят какво правят и как да го направят за да работи? Сещате ли се? Е, не – това са тия дето ги мразите по default, с многото пари и знания.... Повтарям: Много пари и много знания, като последните са база на древни практики, но да уточним, че се update-ват редовно, точно както като си инсталирате обновленията за софтуера, а потребителите на Apple дори си плащат допълнително за това, what-a-loosers).


Значи нека сумирам: религията е филтър 1, който е смесица от глупост, криворазбрана езотерика и езически обичаи, нищо ново под Слънцето... Хмм.. нещо интересно? Няма? Нима? Bullshit!! Пред света казваме, че сме различни, но де факто се държим и мислим като роботи, постоянно изричаме некви factory pattern изрази, на които дори не знаем произхода, например „нищо ново под Слънцето“, от къде идва това? Защо го употребяваме? Искаме ли да кажем, че сме със остарял софтуер и за нас няма никакви обновления, защото сървъра ни е лишен от тях, защото... Още по-зле: не си правим труда да си задаваме въпроси, няма вътрешен дуплекс с Аза, просто – симплекс. За финал на тоя абзац се сещам нещо, което беше казал гениалния Робърт Антон Уилсън, по памет се сещам, че бе:

                   
image


И сега веселата част: „Коледните празници – и защо да ги празнувам по моя си начин?“


Признавам си, че до скоро имах конфликт с това – празниците от всякакво социум-бит естество, то не е великден, коледи и всякакъв там талаш. Ако избереш да ги празнуваш то просто избираш да бъдеш издоен от някакви егрегори, и това е напълно вярно. После следва празнината. Като знаеш такива неща и някак си не ти се празнува с останалите пияни и прияли хора. Говорят се някакви тотални глупости, и се изпълняват определени ритуали ей така, било „за здраве“, ебем ти и здравия народ, особено като мина покрай някой аптека и я видя колко е пълна, hellrizer! Само да вметна, че още не съм се сетил за името на актрисата с черната коса.


Ходенето по църкви и т.н. е същият хит-шит – мразя да ходя по тия места и изпадам в конфликт със себето. Нужно ли е това? НЕ е! Е тогава какво? Е нищо, к`во! За себе си открих, че вече мога да празнувам всичко с всеки, забравихте ли дзен принципа „цепиш дърва, просветляваш се, после пак цепиш дърва“, мога да ви го кажа и в порно версия? Искате ли? Yes! Знаех си, че няма да възразите (то така и така думата е моя)... ами „чукаш коне просветляваш се, после пак чукаш коне“. Абе да нямате проблем с порното ? Не ви дразня, че говоря за порно нали? Ама нали сме езотерици, не би трябвало да гледаме порно (само като го казах и веднага ми изникнаха лицата на поне 10 усмихнати порно актриси ...аххаха). А какво правим с езотериците, които гледат порно и live sex cams? Ами с Ошо и Кастанеда да не би да сторихме нещо? Дето се вика „живеаживеа си, па си умреа“ :)


Езотериката и парите? Оффф... няма по-безочлива простотия. Не, аз не съм материален, ама 99% от населението е материално и на всякъде искат да им даваш по-нещо. Сякаш с това да легитимират своята илюзия за материалност. Знаете от къде идват корените на езотеричната глупост, че не трябвало да си материален – идват от Тибет, където бедните хора не можели да хранят своите деца и ги оставяли пред портите на манастира, където да ги обучават монасите, растейки с imprint-а за недоимък. Къмбърбач, в ролята на доктор Стрейндж изигра точно тоя мотив на кинолентата от преди месец-два. Само дето всичките тия джунджурийки не са безплатни и струват купища пари. Показват ви нагледно, че контролират желаната от тях вид реалност, която чакат да имплементираме, но покрай всичко това се вижда и масивният ресурс, с които умело жонглират. Контролиращите не живеят в колиби и не са бедни монаси. Но „д-р Стрейндж“ е фантастичен филм, който се разказва за Тибет и редовият езотерик просто трябва да припада от възторг. Искате ли въпрос над който да размишлявате тази нощ на чаша хубаво червено вино? Ето ви:


Защо в киното след като има жанр „фантастика“, 
в който показват нереални неща, няма и жанр „реалистика“,  в който да покажат реалните неща?
Spectator`s blog spectator-bg.blogspot.com/


            image



  

     image
  

     
Окултните корени на коледа - Паралелна Реалност www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/443-2012-12-25-13-00-32.html


 







Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - Юлке,
14.12.2016 15:40
чудя се за тоя езотерик /и за тебе, дет ни го пробутваш/, екзорсизмът с гьостерица ли се изразява, или с лежерното копраля ?:O
цитирай
2. katara - кефи ме, Блеки...
14.12.2016 17:00
многоооо....
ко да слушам ...
кУртана, или на куртана сол ташака
веселелудка...
или пък анка-киното..А?
многоо тъпня, брат, ама многооо....
:)))))))
цитирай
3. katara - има и др. ужасно красиви моменти в блога,особено при Доктора. Екзалтация за един Трол.
14.12.2016 17:05
5. katara - ето пример за блогов паразитизъм/ да не се бърка със софизъм..
13.12 19:10
vania23 написа:
да съм изпитвала някога интерес към чаршафите на другите, съм склонна да мисля, че и авторката не се е интересувала в миналото си. По-скоро тенденцията става по-видна с годините.


колежката иска, да ни убеди, чя тя..
някакси по-добре знае..какви мисли има в палавата
глава на Мис Дороти..
без малко да ме ..подведе....
:))))
цитирай
4. milady - а да не пропусна..
14.12.2016 18:13
блогер–ки с повече от 5 Профила и 3 Поста на ден,
е нужно да се...заведат под „серийни номера“...
за всеки случай...
цитирай
5. katara - Денят, когато Блоговите мисирки..откриха..топлата вода...
14.12.2016 18:18
нека аз да кажа, другарко..
а когато човек е..най най- щастлив..
той ляга в блога с вирнати крака...
и...си умира от смях...
тъй казала малката Арабела от Тръноффско на....баба си..
нали многоо яко, а другарко ..
цитирай
6. milady - айде ,Лудото Гоче се завърна..
14.12.2016 19:27
и потроши Помпата...
не само си луд, гошо..
лош си и злобен
тук сме 3 Дами ,които те знаем..
плюс хлорис...
абсолютно се подписвам под думите си.
цитирай
7. indiram - Здравей, Катара!
14.12.2016 20:20
11:08 - къде е Баба Коледа ....

Струва ми се, че ще дойде, Катара-Катарушка! - :-)))

Поздрави!
цитирай
8. katara - хохохо.....дюдю..:-)))
14.12.2016 20:54
indiram написа:
11:08 - къде е Баба Коледа ....

Струва ми се, че ще дойде, Катара-Катарушка! - :-)))и

Поздрави!

цитирай
9. litatru - Здравей, усмихната Снежанке!
19.12.2016 18:42
Статията ти е толкова спонтанна и жарка, (сигурно ти си я писала, защото не е в кавички), че я прочетох на един дъх. Разбираемо е, че църквата е тясно свързана с политиката. Ясно ми е и възмущението ти към сляпо вярващите и свещенопоклонниците, поддаващи се на манипулации, но нищо не разбрах от комуникациите ти с блогърите. (В смисъл - враждувате ли по този начин, или сте си приятелки и се шегувате?! Във всеки случай ме развеселихте :) )
Е, не си длъжна да ме открехваш!
Във всеки случай: - Красива и щастлива Коледа! **** Този празник ми е любим, защото събира голямата ни роднинска маса, щастливи сме, че сме заедно всички (иначе все няма време), а децата се радват на дядо Коледа и го чакат с нетърпение, заради подаръците.
Хубава вечер, усмивке!
Литатру
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1076099
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031