Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 14:21 - Майстора на мистиката / Поклон/
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 1571 Коментари: 5 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
                                      image


                 „В собствените си очи ти си дяволски важна личност. Това трябва да се промени! Тъй кошмарно си важен, че се чувстваш прав да се дразниш от всичко. Тъй дяволски си важен, че си позволяваш дори да си тръгнеш, щом нещата не вървят по твоему. Предполагам, дори си мислиш, че по този начин проявяваш характер. Чиста глупост! Ти си слаб и надут!“

  Дон Хуан....



               image

Карлос Сесар Салвадор Арана Кастанеда е американски писател, социолог и антрополог, определян като майстор на мистиката. Роден е в Перу през 1925 година, а по-късно емигрира в САЩ. Той учи в Лос Анджелис и защитава докторат по антропология. Неговата сила са книгите с мистично съдържание, които се продават много добре. Кастанеда живее в САЩ и Мексико, като предимно твори в Лос Анджелис.

Някои от произведенията му са: „Магически движения“, „Учението на дон Хуан: Пътят на знанието на един яки“, „Една отделна реалност“, „Пътуване към Икстлан“, „Сказания за силата“, „Огънят отвътре“, „Изкуството на сънуването“, „Колелото на времето: Шаманите от Мексико“, “Магическите пасове – практическата мъдрост на шаманите от древно Мексико”.

 За източник на своите мистични знания той посочва шаманите от древно Мексико. Те са открили магически движения и ритуални действия, на които се базира Тенсегрити. Това знание от мистични упражнения той преподава в семинари и сам владее. Именно в този вид движенията на шаманите са били предадени на дон Хуан Матус, който от своя страна, ги е предал по същия начин на четиримата си ученика – на Флоринда Донер-Грау, Тайша Абелар, Керъл Тигс и на Кастанеда.

„Вие или практикувате Тенсегрити, или не. Ако я практикувате, ще изпитате неоспоримото състояние на равновесие и добро самочувствие. Ако ли не, ще продължите да живеете както преди - измъчвани от съмнения и неразположения“, убеден е в положителния ефект на упражненията Кастанеда.

Според неговата система на познание – която всъщност съвсем не е негова, както сам казва, а на шаманите от древно Мексико - да бъдеш свободен означава да се освободиш от всички окови на социализацията и синтаксиса.

Кастанеда умира на днешната дата 27 април през 1998 г. 




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. milady - много малко хора могат така ,да консолидират Енергията.Това е Магия.
03.05.2016 14:36
да живееш в Двата Свята/ реален и имагинерен/
или,както ги нарича Кастанеда
Първо внимание и Второ Внимание....Тонала и нагуала.
само, опитайте ,Тва е смелост равна на Лудост.
съгласна съм със скепсиса ви...
- А, ти мислиш ли ,че сме равни попита го Дон Хуан ..“
цитирай
2. katara - anin.blog.bg/ https://youtu.be/avnLujH68GE
03.05.2016 14:42
ann,,mногоо Добър Избор ..
разплакваш ме ,мила...
ще се видим пак, там на ръба на пропастта ..
нали ?
цитирай
3. anin - Джу,
03.05.2016 18:50
Не е трудно да стигнеш до ръба на пропастта, но се иска смелост и
осъзната лудост, за да скочиш...
цитирай
4. katara - да помълчим за малко, че ще ни обявят за дежурните луди.. Смелост ти пожелавам ,ан !
03.05.2016 21:03
anin написа:
Не е трудно да стигнеш до ръба на пропастта, но се иска смелост и
осъзната лудост, за да скочиш...


и, не се отказвай от Даровете на Орела..
намиг ;)
цитирай
5. milady - https://youtu.be/TFRbWJ5DA1Q Изберете Път със Сърце ..и не спирайте...
03.05.2016 21:12
Няма значение как е бил възпитан човек. Начинът, по който прави всяко нещо, се определя от личната сила. Човек е само сумата от личната си сила и тази сума определя как ще живее и как ще умре. Личната сила е чувство. Нещо като чувството, че си роден с късмет. Или може да се нарече нагласа. Личната сила е нещо, което човек придобива с цял един живот на борба. Самоувереността на воина не е самоувереността на обикновения човек. Обикновеният човек търси потвърждение в очите на страничния наблюдател и нарича това самоувереност. Воинът търси безупречност в собствените си очи и нарича това смирение. Обикновеният човек се вкопчва в ближните си, докато воинът се вкопчва единствено в безкрайността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1082513
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930