Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2016 08:59 - Бог наруши своя Обет ...
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 2755 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 02.05.2016 17:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                             image
     
               
                                    

Ето в този „Бог“ вярвам аз ….

           https://youtu.be/K0Im7oHuwFo

           а ,вие ?

           https://youtu.be/B5Y-Ial5UC0

                              



              Централният въпрос в тази книга е "Защо Бог става човек?" Според разбирането на Майлс Бог има да каже нещо толкова ужасяващо, че може да го направи само като се принизи. Несъвършенствата на света и всепроникващата несправедливост и жестокост представляват огромно престъпление, за което някой трябва да плати. В митологичен план Новият завет е именно разказ за заплащането на тази висока цена. Но интерпретацията на Майлс за вината звучи скандално: Исус е разпнат не за греховете на човечеството, а заради грешките и неизпълнените обещания на самия Бог. Заради това, че е нарушил древния си договор с хората, Бог в лицето на Исус решава да умре в акт на божествено самоубийство. Сетне, въздигайки се като Христос, той предлага обещание за космическа победа, която ще "изтрие всяка сълза" от лицето на човечеството.
На базата на това шокиращо твърдение Майлс ни заставя да преосмислим целия живот на Исус и учението му: неговото съчувствие към слабите и обезчестените, отказа му да отличава приятели от врагове и трансформацията на поражението му в победа, с която спасява целия свят. Съчетавайки строгия прочит на Новия завет с препратки към Джон Дън, Ницше и Ели Визел, "Христос: Криза в живота на Бог" е творба с огромна дълбочина и въображение. 


Джек Майлс е писател, чиито творби са публикувани в множество американски печатни издания, включително в "Атлантик Мантли", "Ню Йорк Таймс", "Бостън Глоуб", "Уошингтън Поуст" и "Лос Анджелис Таймс". В продължение на десет години той работи като литературен редактор и член на редакторския съвет на "Лос Анджелис Таймс". Доктор на философските науки по близкоизточните езици към Харвардския университет и бивш йезуит, той е също така почетен професор на Калифорнийския университет, директор на Центъра за хуманитарни науки към университета "Клеърмонт" и гост-лектор по хуманитарни науки към Калифорнийския технологичен институт. Първата му книга "Бог: Биография" печели наградата "Пулицър" и е преведена на петнадесет езика. Понастоящем авторът е старши съветник на президента на тръста "Джей Пол Гети" – фондация, подпомагаща изкуствата и науката. Доктор Майлс живее със съпругата си и с дъщеря си в Южна Калифорния.

"След като прочетете тази книга, повече никога няма да можете да възприемате Бог, Исус и Библията по същия начин."
Пъблишърс Уикли 

"Тази книга ще стане една от най-четените и дискутирани книги за Исус, които са се появявали през последния половин век."
Лайбръри Джърнъл

"Стилът на този американски бивш йезуит приковава вниманието. Тезите му са смели, перспективите изумителни, а прозренията едновременно дръзки и остроумни"
Ди Цайт

"Блестящо аргументирана, тази книга поднася един оригинален и тревожен портрет на Христос, който ще накара читателите да преосмислят живота му в морален план."
Amazon.com Review
                            
image

           



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. katara - авторско....
02.05.2016 09:05
марооо,тези книжки баба ти Джули
ги подари още преди 10 години...
А ,когато се срещат мистичният поет и аватар Шамсуддин Табризи ,
той казва на Руми :
„ Хвърли тези книги в реката...
Време е да живееш, това ,което четеш........“
цитирай
2. milady - https://youtu.be/kq572sj9EXU
02.05.2016 09:48
Love in us :))
tra la la......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1076381
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031