Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2017 20:13 - Пики Турай и другите 65 последна
Автор: gratzian Категория: Забавление   
Прочетен: 3025 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Дами и господа, другарки и другари, по-досетливите от вас сигурно са се усетили, че тази история върви към своя край.Имаше, както видяхте възходи, имаше падения и в общи линии беше динамично, нали?
Когато Пики взе окончателното решение за приключването на играта и както усетихте нашите герои, които не са глупендери видяха че това ще е най-рационалната развръзка на сагата, то те се превърнаха на такива като вас по онова време, тия които го помните, разбира се. Нищо особенно, демек, заслужаващо описание.
Дай сега пък да обясня за по-младите, които не са били родени тогава или пък са били мънички: Ами, девойки и младежи, не беше чак толкова възвишено, както някои соцносталгици се опитват да ви пробутат, но не беше и кошмарно, защото бяхме на вашите години, а когато си млад нещата се възприемат по по-друг начин. Радваш се като мъничко дете когато вземеш от приятел да си запишеш новата тава на Дийп Пърпъл, които са за теб новите месии показвайки ти живота погледнат от съвсем друг ъгъл. Триумфираш, когато с връзки и хитрини успееш да влезнеш в Дома на кинодейците, или както там му викаха и да видиш "Тенекиения барабан" или "Шофьор на такси". Гордееш се с факта, че познаваш Нушка, книжарката в книжарницата на паметника "Левски", защото това познанство ти подсигуряваше елитарен достъп до онова което за мнозина или беше недостъпно, поради малките тиражи или можеше да се получи само комплектовано с някаква идеологична идиотщина.
Лятно време, задължително ходехме на море.По-печените, на хотел или квартира, връзкарите - на почивна станция, а тия по-романтичните, заедно с ония на които сега е модерно да се слага етикетчето "социално слаби" - на къмпинг. Слушахме на Вефовете Вече уз радио, Метроном, рейдио Лаксембърг и даже Джилда Керъл, Владо Костов, Велко Верин, Косьо Мишев и репортажите на Джери Марков, когато успееха да пробият мъглата от бял шум с който нашите политкоректни бранители ги обвиваха.Виж, нито гладни, нито жадни бяхме, не мога да си кривя душата. Е, не сме се тъпкали там нито с чер хайвер, трюфли или подобни глезотии, ама все 10 стотинки за баничка или кифла ще имаш, все ще успееш и 2.30 лева да събереш за бутилка "Слънчев бряг".Да не ви разправям пък какво пушене падаше! А върха, ама абсолютния връх на всичко си оставаше обменянето на телесни течности между младеж и девойка! Нямаше тогава такива страхотии, като СПИН, максимум някой трипер да гепиш или "калинки", ама пък няма страшно - имаше и Бистрица 6, имаше и Мухозол. Клатиш, значи, като ошашавен и хем върховен кеф, хем най-важното - БЕЗПЛАТЕН. На едно скапано кино да отидеш, значи, трябва там да кихнеш между 20 и 35 ст"инки, да не говорим пък за театър, концерт или балет. Ебането си беше, дето му викат - бедняшка опера.
Сега, сигурно, накрая, ще ви е интересно и какво стана с нашите герои. Ами, какво да стане? Повечето са си живи и здрави и оцветяват делниците си със семпли победи в живота. Я ще се докопат, след дълго киснене на опашка до нещо дефицитничко - я банани, я тоалетна хартия, я даже цветен телевизор "Велико Търново", най-късметлиите. Ще подскачат като малки деца, когато пуснат пак тока. Ще си носят в дамаджани минерална вода от пред "Централна баня", ще чакат с нетърпение новия епизод на "Робинята Изаура" или "Птиците умират сами", ще си псуват гнусно футболистите от противниковия отбор, а пък да не говорим за рефера.Такива едни, сигурно странни за вас активности, ама пък, така си беше.
Пики вече не трябваше да ходи всяка седмица да се разписва при кварталния, тъй като цялата Сговорна дружина се водеха като надомни работници при Дачо бижутера. Чисто и просто. Хем те си имаха законно алиби и имунизация при спонтанни проверки по улиците, хем Дачката си имаше необходимите "мъртви души" за регламентиране на доходите си.
Нещото, носталгия ли го обхвана, доскуча ли му, не знам, но реши да се върне за известно време у дома, обещавайки да се върне след десетина години.
Пики и Кети, както се очакваше се ожениха и даже, като крайно нуждаещи се сдобиха с гарсониерка в "Дървеница".Още по -радостен факт беше, че им се роди наследник.Когато Пики, който беше решил, в чест на своя идол Дзапа да го кръсти Франк, там в Райсъвета му казаха, че не можело. Дадоха му там някакъв списък с позволени български имена, който той даже и не погледна.Тъй като, все пак Пики си е Пики, след връчването на служителката на пакетче "Вегета" и плик съдържащ 100 кинта се оказа, че при определени обстоятелства все пак пък можело. Тъй като, както знаем той много държеше на самообразоването си, докато дондуркаше малкия Франк той слушаше любимите си изпълнители, четейки всичко от любимата си поредица "Философско наследство" и чат-пат нещо по-лекичко за разтоварване.
Кети си обичаше работата и даже вече беше станала управителка на магазина, тъй като старата се пенсионира.
Ачо го приеха в Естрадния отдел на консерваторията.Денем ходеше на лекции, а вечер свиреше в един "въртящ се" оркестър към "Балкантурист" и се обогатяваше с това не само финансово, а и емоционално с почитателките на симпатични барабанисти които се оказа, че изобилстват в столицата.
Ивонка, направо не може човек да я препознае днес. Завърши, спря да спортува и се омъжи за оня тюфлек. Явно съжителството с него беше доста спокойно, тъй като за много кратко време тя качи над 20 килограма и вече прилича на лелка.
За най-голямо нещастие Йото Йорданов, както си разтягаше пружините една сутрин получи масов инфаркт и почина още в линейката.Тъй като той нямаше никакви близки роднини в завещанието си той беше прехвърлил всичко на името на Влади, която в интерес на истината, въпреки че занесе цялата му библиотека в антикварната книжарница се грижеше за гроба му, изнасяше там панахиди и туй онуй, каквото трябва и даже в негова чест от време на време ще си пуснеше някоя опера на грамофона. След закриването на ескортния сервиз "Галантерия, Кинкалерия и Пасмантерия" Тео я вреди, чрез връзките си да работи като гримьорка в телевизията.Те се виждат пак и даже възнамеряват някой ден да се оженят.Юра и Вера пък неочаквано се разведоха, тъй като тя се беше влюбила в някакъв ватерполист и Юра не можеше да понесе постоянните и изневери.
Мис Кинкалерия успя да очарова с огромния си чар и бюст някакакъв дърт турчин и сега сигурно ниже ситен маргарит пиейки шербет в някой сарай.
Пасмантерия се върна пак в старческия дом където въртеше любов едновременно с един женен доктор и с електротехника, но нищо сериозно доколкото разбрах.
По едно време Тони изведнъж изчезна. След време се разбра, че е успял най-накрая да осъществи мечтата си и да духне за Щатите.Прелазване през граница там, лагери и други такива незгодности, съпровождащи този род житейски решения, но вече е ОК. Продавал коли в дилършипа на чичо си и даже пратил снимка на Пики облегнат на чисто новия си Олдсмобил Кътлас Сюприм.
Кире беше заменил зеленото чудовище с един Фолксваген и когато не лежеше под него или слушаше любимите си югославски и гръцки песни или тренираше там своите си жиу жицу ли са, самбо или джудо, не знам точно кви са маньоври.
Джуджи все още набиваше витамините, но беше заменил културизма с далече по-модерния йогизъм.
Цецо Цирка все още се радваше на мъжки ласки, но вече не като пе"ерас, ами като гей.
Та в общи линии е това.И аз бях там.Ядох, пих и се веселих, по мустаците ми тече, но в устата ми не влезе.





КРАЙ


 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gratzian
Категория: Забавление
Прочетен: 804066
Постинги: 2201
Коментари: 191
Гласове: 280
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031