Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2016 11:56 - Защо се чудиш !?
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 4960 Коментари: 11 Гласове:
15

Последна промяна: 15.03.2016 10:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


           Възраждането на Вавилон ANONYMOUS BULGARIA / юни 13, 2013

Оказва се, че са ни вкарали в … съвременния вариант на Вавилонската кула. На вас в строеж на Вавилонска кула учавства ли ви се? Или се смятате за християнин? Нелеп ли ви изглежда въпроса в 21 век? Обаче на Европарламента не му изглежда нелеп, защото именно този символ си е избрал. Впрочем, при предишния строеж на Вавилонската кула, много добре знаем, какво е станало. По някаква известна само на тях причина, евродепутатите са решили, че втория път ще успеят. Каквото и да означава това… Няма да ни кажат, какво точно, както не направиха и референдум, когато ни набутаха в новия си Вавилон. Всъщност е спорно, дали без референдум, членството ни е законно и ако имахме поне един евродепутат патриот с малко мозък в главата – не става дума за Димитър Стоянов – щеше да им зададе този въпрос от трибуната и така щеше да даде коз в ръцете на тези, които не ни искат там, както пък ние не ги искаме тук.

Еврогениите не обясняват, но и не крият. Европейския съюз си е избрал за емблема Вавилонската кула. Картината на Вавилонската кула, нарисувана от Питер Брьогел, e послужила за образец при построяването на сградата на Европейския парламент в Брюксел.
 

image

Защо са решили, че точно така е изглеждала Вавилонската кула, едва ли могат да обяснят, но са похарчили 12 млрд щатски долара на европейския данъкоплатец, за да догодят към картината на Брьогел сградата на парламента си. Вавилонски размах…


      image
 

Европлакат по случай строежа на новата сграда на Европарламента – “Европа – много езици, един глас”: Плакатът не е колаж, а е официален, издаден от евробюрократите.

image

„Объркването на езиците“, картина от Густав Доре (1865)

В „Откровението на Йоан Богослов“ се появява терминът вавилонска блудница: „и на челото ѝ пишеше име: тайна, Великият Вавилон, майка на блудници и мерзост земна“ (Откр. 17: 5).

Една аналогия – известно е, че на корпуса на “Титаник” е пишело: “И Господ не може да ни потопи” и се е разцепил точно по линията на надписа… Факт, който западняците много не обичат да си припомнят. Невероятно, но факт. Шегата настрана: не става дума за недоразумение, нито за идея на някой търсач на НЛО.
 

Най-ниското здание на Европейският парламент, е построено с формата на недостроената вавилонска кула (на основата на картината на Питер Брьогел). Много християни виждат в този факт стремежът на европейците за бунт към Бога.

Всъщност не на европейците, а на евробюрократите – разликата е огромна. Какво ли е предвидено за най-висока цел?
Идеята е на самите евробюрократи, колкото и шантаво да звучи. Те сами са си избрали Вавилонската кула за запазена марка на евроинституциите.

След Вавилонската кула и след като гласува милиони за безопасния преход на жабите, крайно време е следващите стъпки на Европарламента да включват Содом и Гомор и узаконяването на браковете между хора и животни, а също и между некрофили и техните избраници. Ще се намери ли някой български духовник, владика или пастор, който да обясни, какво става и къде са ни набутали? Така както обясняват Гръцката православна църква и западни пастори на народите си.  Нормални ли са хората, които управляват ЕС, а оттам вече и България?
 

Че евробюрократите са чалнати, знаем отдавна – още откакто тук започнаха да идват еврокомисари, да забраняват вдигането на заплатите, да ни се карат, че се оплакваме, че сме бедни, а не си продаваме жилищата и да се възмущават, че в България има прекалено много собственици на жилища. Но, че са чак толкова побъркани, кой да очаква?

Символиката на еврогениите не свършва дотук. Има и още. Тук наистина думата трябва да имат християнските водачи.

Вавилонската блудница

Оказва се, че са харесали и нея за евроемблема… Скулптурата на Вавилонската блудница, яздеща звяра от Откровението е главната забележителност, поставена пред сградата на Съвета на Европа в Брюксел.
imageПрез 1992 год. тя се появи и на германската екю монета.
 

imageНакрая, този образ се появи отново с въвеждането на еврото, където намираме същата тази жена, възседнала звяра, на гърба на монетата от две евро в Гърция.

Авторите на идеята, това чудо да се използва за символ на ЕС, се позовават на гръцката митология – историята на Европа и Зевс. Дори и да беше така, идеята за използването на този сюжет пак е налудничава, защото аналогията с блудницата и звяра от Библията е очебийна, а и дванайсетте звезди идват именно от текстовете на Откровение. Ако ставаше дума за метъл-група, нямаше да е странно. Странното става, когато го правят от ръководството на Европейския съюз. А гръцката митология /както и всяка друга/ е пълна с толкова много истории, които подлежат на всякакви трактовки и употреби, че не е проблем да се използва която и да е от тях, а не точно тази.

Тази политика се прокарва от десетилетия /още от началото на зараждането на “европейската идея”/, все едно, кои са избрани в Европарламента, което ще рече, че тях толкова и ги питат. Т.е. – кастата на евробюрокрацията от избори не зависи. Да ви се вижда познато?

                image


Жозе Мануел Дурао Барозо, Той е настоящ председател на Европейската комисия от 23 ноември 2004 г.

Ние не сме „Съединени европейски щати“ — ние сме уникални в историята на човечеството! Понякога ми харесва да съпоставям ЕС като творение с организацията на империи. Ние имаме измерението на империя, но съществува една разлика. Империите са били създавани със сила, с център, налагащ диктат. А това, което ние имаме е първата не-имперска империя.“ – Барозо

Че Европарламента не се е напълнил с метъли е ясно. Де да беше така. Щяха да ни спестят много глупости. Явно истината е другаде – по-скоро се ръководи от психопати. Щом това са “европейските ценности” /за които всички еврооптимисти говорят, без да могат да ги обяснят – ето сега вече са им обяснени/, дали не е по-добре да си запазим нашите изпитани, които са ни превели през хилядолетията?
 

Според гръцката митология Европа блестяла с красотата си дори пред Афродита. Веднъж Европа беряла рози, когато била забелязана от могъщия Зевс. Той веднага я пожелал и решил да я открадне. За да не я изплаши с появяването си, се превърнал в красив бял бик. Прекрасният бик се доближил до Европа и тя започнала да го гали. Бикът леко пристъпил и докато се осъзнае Европа била вече далеч от родината си.

image

Образите и имената в тази красива легенда имат връзка с генезиса на Европа като съвременна идея – отричането й от християнството и прелъстяването й от възраждащото се езичество. Тази легенда кореспондира и с други образи – образът на глобалната блудница от библейския Апокалипсис.

Ето го и текстът Откровението, откъдето идват Вавилонската блудница и звяра:

Откровение 17 гл.:

Тогава един от седемте ангела с купите дойде и ми каза:

„Ела и ще ти покажа наказанието, което ще сполети голямата блудница, седяща над много води.

  1. С нея земните царе блудстваха, жителите на земята се опиха с виното на нейното блудство.“
  2. След това бях завладян от Духа и ангелът ме отнесе в пустинята. Там видях жена, възседнала ален звяр със седем глави и десет рога, който бе целият изписан с богохулни имена.
  3. Жената беше облечена в пурпурно и алено, беше обкичена със злато, скъпоценни камъни и перли. В ръката си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и с мръсотията на блудството й.
  4. На челото й беше написано име с тайно значение:

ВЕЛИКАТА ВАВИЛОН – МАЙКАТА НА БЛУДНИЦИТЕ И НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ ГНУСОТИИ

  1. Видях, че жената беше пияна от кръвта на Божиите святи хора и кръвта на онези, които бяха убити, защото се държаха за истината, известена от Исус.

Бях напълно смаян, когато я видях,

  1. а ангелът ми каза: „Защо се чудиш? Ще ти разкрия тайната на жената и на звяра, който е възседнала – звяра със седемте глави и десетте рога.
  2. Звярът, който видя, някога беше жив, а сега не е, но той ще излезе от бездната и ще тръгне към своята гибел.

Жителите на земята, чиито имена не са записани в книгата на живота от сътворението на света досега, ще останат смаяни, когато видят звяра, защото той беше, а вече не е, и все пак ще дойде.
 

  1. За да се разбере това, е нужен мъдър ум. Седемте глави са седем хълма, върху които седи жената. Те са също и седем царе.
  2. Десетте рога, които видя, са десет царе, които още не са започнали да царуват. Те ще получат власт да царуват един час със звяра.
  3. Тяхната цел е еднаква и ще дадат силата и властта си на звяра.
  4. Те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господар на господарите и Цар на царете. То ще ги победи заедно с избраните си верни последователи, които е призовало.“
  5. И ангелът ми каза: „Нали видя водите, върху които седи блудницата? Това са хората от различните раси, народи и езици.

image

Европа – отрекла се от спасителните християнски ценности, блудстваща в сивото море на размитите морални граници, заливана от мюсюлмански пълчища и обезсилвана от политическия си елит – красивата Европа се подготвя да се срещне със звяра от своя апокалипсис. Европа, чиято най-нова история е родена в Рим на седемте хълма, и която чрез активно средиземноморско сътрудничество се е протегнала и към Северна Африка, за да възстанови в пълнота историческите територии на Римската империя – всичко това са факти. Невъзможни до вчера и никого не впечатляващи днес. Остава да видим кои невъзможни днес неща предстои да видим утре.

image

Че евробюрократите са несъмнени психопати, вече стана очевидно, остава да се опитаме да разберем, какво трябва да означава това за европейските народи.

Европейският съюз – новата империя

Какво стои зад създаването на Европейския съюз Какво е Европа? Дали е просто един социален или икономически съюз, или е политическа структура, която се превръща в заплаха за света, както според някои са били предишните империи?

В Новия Завет, в Откровение 17- та глава се говори за една мистична фигура, наречена “тайнствения Вавилон”.

Сградата на Европейския парламент е проектирана по картината на известния художник Питър Брюгел, нарисувана през 1563 год., която показва незавършената кула на Вавилон. Тя е построена така, че да представлява една незавършена сграда. Построяването й струва повече от 12 млрд. щатски долара и е завършена през 2000 г. Ако погледнем плаката, изобразяващ сградата, ще видим, че той показва Вавилон с лозунг на френски – “Много езици – един глас”, предизвиквайки Божия съд над Вавилон. Ще видим също, че петте звезди на европейския флаг са обърнати надолу. Но защо? Това е общоприет окултен знак.

      image

Нека погледнем и днешното европейско знаме, с неговите 12 звезди. Нормално те означават короната на Мария, царицата на небето. Но във Вавилонската култура, царица на небето е легендарна титла, дадена на майката на Немрот – строителя на Вавилон.

imageКой е Вавилон?

Според библейската история градът Вавилон е построен малко след Ноевия потоп от един от неговите потомци, наречен Немрот. Хората се обединяват, за да си спечелят име и да придобият сила, и построяват голям град, а в центъра му – висока кула и храм. Бог унищожава Вавилонската кула и градът остава известен като символ на грях и бунт срещу Бога.

 

Попитах наскоро една журналистка, родена в Страсбург, дали разбира значението на кулата. Тя потвърди, че го разбира, също както и членовете на Европейския парламент разбират, че това представлява Вавилонската кула и че целта на ЕС е да завърши това, което Немрот и неговите хора не успяват да направят преди 3500 години. Какво ще постигнат? Кулата или силата на един обединен народ за бунт срещу Бога, тотално и до край, чрез приемането на греха като нормален начин на живот.

Коментар:

Идеята на евробюрократите е нелепа – те не могат да бъдат Вавилонска кула. Истинската изглежда е била съвсем друг тип начинание – доста по-смислено. В Библията пише, че хората са взели такова твърдо решение, че никой не е бил в състояние да ги разубеди – дори и самият Бог. Това подсказва, че в началото идеята е била много силна. Няма как масово хората да се въодушевят от някаква безсмислица. Вероятно по-късно тази идея на древните е била извратена от някои от тях и се е превърнала в нещо различно от първоначалния замисъл – за да стигне до последвалото безумие – сатанинска гордост.

image

     В пророческата книга на Данаил се разказва, че Навуходоносор имал сън за един образ – глава от злато, гърди от сребро, бедра от мед, крака от желязо и ходила – смес от желязо и глина. /Навуходоносор видял в съня си, че един камък, който е отсечен от планина, но не с човешки ръце, блъснал краката на истукана и той се разпаднал целия, а камъкът започнал да става все по-голям, докато не изпълнил целия свят./ /Самият текст/ /Сънят на Навуходоносор – коментар за бъдещето на света, предсказано в Библията/

На Данаил е дадено тълкувание на този сън, а именно, че ще има пет преуспяващи империи. Главата е самият Навуходоносор и Данаил казва ясно, че следващата империя – среброто – ще бъде Мидо-персийската, медта ще бъдат гърците, а желязото – римляните. Интересното за съня е, че тълкуванието започва да се изпълнява буквално по онова време. Първите четири империи преминаха в рамките на библейската история.

Единствената част от пророчеството, която още не е изпълнена са ходилата – смес от желязо и глина. Много библейски учени, които са опитвали да тълкуват библейските пророчества смятат, че желязото и глината в ходилата на последната империя, ще бъдат опит за възстановяването на Римската империя. Но желязото не се смесва с глината. Така че това предполага една слаба, необединена сила, която в крайна сметка ще бъде разбита от скалата. Видението на Навуходоносор, разтълкувано от Данаил относно краката е, че те ще бъдат строшени от скала, която, ние вярваме, е Исус Христос по време на Неговото Второ идване.

Бъдещето на света

 

През последните 50 години една нова империя, основана на Римския договор и създадена от много нации, примесвайки се с духовното, заяви намерението си да се превърне днес в последната империя или ходилата – желязото, смесено с глина. /На 25 март 1957 год. в Рим подписаха договора за основаването на Европейската икономическа общност. Това е ядрото на европейското обединение./

   следва .....



Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. katara - https://youtu.be/gI-Rioi1Vd4 / Краят на играта
14.03.2016 12:26
“ познайте Истината,и
Истината ще ви направи свободни “
от Йоанна
цитирай
2. milady - извадки...
14.03.2016 12:29
Побъркаха ли се и официалните “християнски” водачи, че открито започнаха да защитават антихристиянски позиции или парите и келепира се оказаха по-важни от истината и справедливостта? Те се опитват да обърнат християнството в чифутопоклонничество. Нека правят каквото знаят… Слава Богу, ние българите отдавна държим свое народно християнство, което никой не можа да изкорени (нито отвътре, нито отвън) и отдавна сме свикнали да не се доверяваме на никакви съмнителни “пастири” и съветници – имайки предвид откога ни пробутват за духовни водачи бивши агенти на Държавна сигурност, а кой знае, може и разни марани!? Впрочем не само ние – същото става и при останалите народи, защото никой не иска да слуша лъжи.
цитирай
3. milady - въпросът на въпросите
14.03.2016 12:32
Въпросът е, дали днешния глобализъм и силите които го движат – САЩ, Израел и Европейския съюз (и ционистко-масонските кръгове, които ги управляват), подготвят именно тези събития или става дума за съвпадение. Сравненията между библейските предсказания и днешните исторически събития навеждат на извода, че май не е съвпадение – разбира се за това все още 100-процентови доказателства едва ли някой може да даде, но много факти сочат в тази посока.

А сега накъде…

Ако днешния глобализъм действително е такъв, какъвто изглежда дотук – ако наистина е апокалиптично явление – ние, съвременниците, ще трябва да вземем решение на чия страна да застанем. Това е личен избор, нещо което човек решава сам за себе си, в живота си, с действията си и пред съвестта си.

Животът показва, че повечето хора не предават традициите си и народопсихологията си и не ги заменят за изкуствените античовешки “ценности” на Новия световен ред. А тези “ценности” са именно посочените в Библията – алчността, суетата, безскрупулността, безродничеството, егоизма, безогледния кариеризъм, завистта,скъперничеството и пр. известни на всички библейски грехове. Няма как на човек да не му направи впечатление, че точно тези качества възпитава днешния глобализъм у нас.
цитирай
4. katara - http://novotopoznanie.com/Пъзелът-на-Сатаната.html
14.03.2016 12:53
нещо ново, копирам го веднага..
не че не го знаят някоИ от вас..
събудете и другите „дом.любимци“
патетични патки ,путеси и др.парцалеси..
цитирай
5. selekta - "някой "
14.03.2016 23:21
е употребено за множествено число ли ?
И защо са тези обобщени обиди?
Хубав постинг!
цитирай
6. germantiger - ...
15.03.2016 10:18
Удобно или невежо пропускате Русия сред силите движели, движещи глобализма или интернационализма.

Що иде реч до случващото се в Европа, то не е случайно, не е от днес и е насочено първо към демогрфското, културно и нравствено убийство първо на Германия, след това на Холандия, Австрия, джуджета като Люксембург и Лихтенщайн и след това на Скандинавия и западните страни. Юга не е основната цел на убийците на Европа и никога не е бил.
цитирай
7. mihala - Цъфнаха насред София разни паме...
15.03.2016 10:35
Цъфнаха насред София разни паметници. Какво ли означават бухалите им?!?
цитирай
8. katara - колега джърман тайгър, имам самочувствието ...
15.03.2016 10:37
да съм безпристрастна...
материала го копирам, защото
сме в епицентъра на „последните времена“..
и е нужна “лична промяна „и самоосъзнаване..
ако ме питате лично,аз не изключвам глобалната
и Панславянска роля на т.н..руски имперски интереси..
Няма нищо ново под Слънцето!
Благодаря за интереса !
цитирай
9. katara - това са неслучайни архетипни маркери...
15.03.2016 10:40
mihala написа:
Цъфнаха насред София разни паметници. Какво ли означават бухалите им?!?


които ,да настроят съзнанието по лесно/и бързо/
за “новия световен ред“ и неговата парадигма..
с елементи на контрол,фашизъм,и робство..
не е езотерика, а реална и опасна практика..
цитирай
10. katara - нищо лично,малко ауейк ;)
15.03.2016 10:49
selekta написа:
е употребено за множествено число ли ?
И защо са тези обобщени обиди?
Хубав постинг!

цитирай
11. rosiela - Поздрав.
17.03.2016 22:56
Не ви подхожда елементарния стил в собствените ви коментари след хубавите материали, които пускате. Вярвам да не ми се обидите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1076401
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031