Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2015 09:48 - за или против.......
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 509 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              
                 image

ЗА или ПРОТИВ данък вредни храни по статията работи: Kulinar.bg | 11 ноември 2015 Прочитания: 82 Как смятате?    

Напоследък много нашумя темата за въвеждането на данък вредни храни. Точно и затова ви попитахме в последната ни анкета дали сте съгласни или сте против въпросния данък.

 

В крайна сметка отговорите са горе-долу равни. От общо 669 респонденти 42% за дали отговор ЗА. А останалите 58% са дали отрицателен отговор.

 

Естествено, когато човек чуе "данък” автоматично си казва "не искам още един данък, който да плащам”. И да, прави сте да си го мислите. Което автоматично ни кара да сме против въпросния данък за вредните храни. Все пак всеки сам избира какво да купува, нали така.

 

Ако искаме да се храним здравословно обаче това означава, че трябва и да имаме по-висок стандарт на живот, тъй като всеки знае колко струват "полезните храни”. Слагаме ги в кавички, тъй като както с повечето неща и с храните сме свикнали да ни прецакват, казано най-буквално. По тази причина не вярваме, когато на даден продукт има етикет БИО.

Е, по тази логика някой ще определи кои храни са вредни и кои не, или по-точно кои съставки имат място в дадена храна и кои не. Много често се чуват мнения "ами аз откъде да знам, че наистина съдържа това, което пише...”.

 

От друга страна един такъв данък би могло да ни помогне в борбата с всички онези храни, които никой не иска да яде или да дава на детето си (ако гледаме по един идеалистичен начин на нещата). Затова бихме искали някой да повлияе на производството им. Та в този ред на мисли, една такава рестрикция не би била излишна. 

Обаче тук идва въпросът "това предполага ли смъкване на цените на онези храни, които не съдържат вредни съставки?”. Резонно питане, нали.

 

 

Всички тези противоречиви мисли се лутат в главите ни и така и не можем да вземем категорично решение ЗА или ПРОТИВ този данък сме. Явно и сред вас мненията са подобни, съдейки по отговорите ви.

 

В крайна сметка ни остава да се надяваме да се избере най-доброто решение за нас и здравето ни....






Гласувай:
4



1. elcho - Странно...?
19.11.2015 13:02
Ако поискате коментар от някой Щвед, то той няма да разбере какво е прочел, защото там няма вредни храни/ или до толкова вредни /,за да се занимават с това.И не само в Швеция е така, а в много други държави. А това, че ние си ядем боклуците тука, направо ме е срам да коментирам. Но тъй-като и аз съм участник като Вас, ще трябва да дам и моето мнение. То е, че предлагам моята заплата да отива за данъци и за подобряване на качеството на храната в България. И спирам да ям, за да може производителите на храна да произвеждат по-малко храна, но по-качествена.----това е !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1084825
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930