Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2015 19:04 - БЪЛГАРИО мила ,имаме вече Надежда !!
Автор: katara Категория: Тя и той   
Прочетен: 1262 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Благодаря на човека, ударил Волен Сидеров Колко пречистващ може да бъде един юмрук! За цял един народ.

 

  След вчерашния екшън с Волен Сидеров някои побързаха да обявят, че сме стигнали дъното. Не! Напротив - започнахме да се оттласкваме от него.

 

Защото вчера се случи най-логичното, правилно и справедливо нещо от години насам - Волен Сидеров разбра, че търпението има горен праг. Праг, който ти нанася светкавичен, освобождаващ и пречистващ удар в мутрата, ако прекалено дълго си се заблудил, че си безсмъртен и можеш да тъпчеш когото поискаш.

 

Нека бъдем честни пред себе си.

 

Когато снощи за пореден път гледахме как Волен и компания вилнеят в мирен университет, държат се като бабаити, унижават, обиждат, вбесяват и дерибействат, ни заливаше само едно - лепкав срам. Защото полицаите стояха като дънери, сковани от страх да не погледнат накриво някой от сателитите на Волен, напълно скопени от правото и задължението си да въведат ред. Защото десетки млади мъже студенти чинно и възпитано се бяха наредили на разумно разстояние, скандирайки изключително "заплашителното": "Моля да напуснете".
И лепкавият срам, че няма да се намери в тая държава един, който да сложи Волен на мястото му, ни задушаваше. И ни задавяше отчаянието, че винаги ще е така, че никога няма да се изтласкаме от тинята, защото просто никой не е достатъчно смел, за да направи и каже това, което всички си мислят. Преглъщахме безсилието да признаем пред себе си, че искаме "някой да вземе и да го набие" - някой друг, някой безразсъдно смел, някой с достатъчно сила да реши да прави каквото трябва, пък да става каквото ще. Някой, не ние. Защото ни е страх. Защото знаем какво би последвало. И защото не искаме да рискуваме. Дори и в името на истината, дори и в името на справедливостта, дори и в името на нормалността.

 

И затова гледахме отчаяни за поредна вечер изстъпленията на едно недоразумение, решило, че зад имунитет може да скрие всичките си комплекси и липси - защото не ни се вярваше, че някой ще счупи оковите на страха.

 

Но някой ги счупи.

 

И през цялата нация премина въздишка на толкова спотаена радост, че ни хвана неподготвени. Един юмрук успя да ни освободи от съмненията, че не са останали достойни сред нас. Един юмрук успя да ни извади от унинието и да разбие ужаса, че така ще е винаги.

 

Снощи стана ясно, че в България още има хора, способни да се вбесят и с един свой избор да върнат баланса.

Няма значение какъв е човекът, ударил Волен Сидеров. Няма и значение защо го удари. И не, това не беше скалъпен театър, защото нито "жертвите" са толкова умни, нито примиреният от ужас и шок поглед на Волен може да се изиграе.

 

Важното е, че един удар успя да ни върне вярата в себе си. Един удар ни беше нужен, за да си докажем, че имаме още на какво да се надяваме. Един удар беше достатъчен да покаже и на всички, въобразили си, че властта ги прави недосегаеми, че у българина още дреме един тъмен гняв, който излиза наяве много трудно, много мъчно и след много преодоляно търпение. Но когато реши, че вече не може да бъда сдържан, а такъв момент, слава богу, идва, може да стане страшно.

 

Затова благодаря на човека, ударил Волен Сидеров. Той направи едно добро на България. Той направи много за народа си. Върна му надеждата.

 

Автор: Десислава Любомирова

Read more: http://actualno.actualno.com/Blagodarja-na-choveka-udaril-Volen-Siderov-news_503699.html#ixzz3ph7Nlr2r





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - :))) Ако по този начин се връщат н...
26.10.2015 19:24
:))) Ако по този начин се връщат надеждите, тежко ни! Волен, че е откачалка, откачалка е, но това не значи, че няма наркомафия на държавно ниво, че страната не е заплашена от външна и вътрешна измет. Вярно, че не е това начинът и не е това човекът, който да противостои на мафията, но поне се опитва. Докато другите политици ... хм - май са участници в нея...
цитирай
2. milady - аз съм аполитична, колега...Просто наблюдавам “гората“...а ,не играчите
26.10.2015 19:30
Волен продава Род и Родина,и то
по най смешен и жалък/ брутален начин...
другите престъпни елементи поне играят професионално “Играта“.
Има да чакате още 26 г.такива да ви оправят Живота..
Не е тайна, Боко Тиквата ,кой и как го държи...
за ДПС е излишно ,да отваряме дума...
та така.....
цитирай
3. kbalenciaga - Волен Сидеров е подлога на Олигархията
27.10.2015 15:15

И всичко това, заедно с въпросния, който го е ударил, с полицаите, със "случайните" студенти,с "новинарите" отразили случилото се, е Цирк.
Цирк за отвличане на вниманието от ЦИК.
Където се случват Големите измами.
цитирай
4. katara - колега, закъснях с отговора ,това което се случва с българите и БЪлгария е...
28.10.2015 13:18
kbalenciaga написа:

И всичко това, заедно с въпросния, който го е ударил, с полицаите, със "случайните" студенти,с "новинарите" отразили случилото се, е Цирк.
Цирк за отвличане на вниманието от ЦИК.
Където се случват Големите измами.


тема за Семинар на Тема „Психично здраве и превенция
в епохата на “ късната демокрация “в началото на 21 век..
не ми идва никакъв друг умен отговор...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katara
Категория: Тя и той
Прочетен: 1084879
Постинги: 468
Коментари: 2718
Гласове: 3937
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930